Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μανώλης Γλέζος: η μυστική συνάντηση με τον mpatso(autoi einai oi anthropoi oi pragmatikoi)


O Μανώλης Γλέζος ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιος ήταν ο αστυνομικός που τον ψέκασε. «Θέλω να μιλήσω με το παιδί». Και ο Βούγιας με τον αέρα του υφυπουργού τηλεφώνησε αμέσως στον αρχηγό της Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου. Να μην σας τα πολυλογώ ο νεαρός αστυνομικός –ετών 22 - παρά τον αρχικό του δισταγμό...

δέχθηκε να πάει να συναντήσει στο σπίτι του τον παλαίμαχο αγωνιστή της αριστεράς. «Χωρίς δημοσιογράφους και χωρίς κάμερες» ήταν οι προϋποθέσεις που έθεσαν πρώτα ο νεαρός αστυνομικός που φοβάται την δημοσιότητα και μετά ο Γλέζος που δεν θέλει να κάνει σήριαλ την περιπέτεια του. Και πράγματι το πρωί της Τετάρτης ο Μανώλης Γλέζος δέχθηκε στο σπίτι του στο Νέο Ψυχικό τον ΜΑΤατζή που τον ψέκασε. Παρούσα η γυναίκα του βέβαια αλλά και ο επικεφαλής των ΜΑΤ ταξίαρχος Σπύρος Παπασπύρου. Καφές, γλυκό, αμηχανία και «άπειρες συγνώμες» από την πλευρά του νεαρού αστυνομικού.


- Γιατί μου επιτέθηκες παιδί μου;. «Νόμιζα ότι κινδύνευαν οι συνάδελφοι μου».

- Από ποιόν κινδύνευαν από μένα; «Από κάποιους διαδηλωτές που είχαν καδρόνια. Εσάς δεν σας είχα δει, αν σας είχα δει, δεν θα το έκανα. θα σεβόμουν πρώτα από όλα την ηλικία σας. Θα μπορούσατε να ήσασταν παππούς μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου