Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Γενικό μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα


Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως διοργανώνουν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

Χειρόφρενο σηκώνουν και οι συγκοινωνίες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων, με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οι δικηγόροι του Πειραιά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τα πληρώματα των πλοίων και οι ναυτεργάτες.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.

Χωρίς ενημέρωση για 24 ώρες, λόγω απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ενώ στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων για να μην περάσουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που συνεδρίασε την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση ζήτησε να αποφασιστεί άμεσα Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κινητοποίησης ενάντια στις πολιτικές περιορισμού του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και οι επιπτώσεις των μέτρων είναι πανομοιότυπες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αρα απαιτείται κοινή δράση και οργάνωση ταυτόχρονων και κοινών απεργιακών αγώνων σε όλη την Ευρώπη. Η θεολογία που αναπτύσσεται επί της συνταγής των μέτρων στην Ελλάδα είναι εισαγόμενη και στοχεύει να εξαχθεί και πάλι προς τις άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες, προκειμένου να δρομολογηθούν ανατροπές στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα» τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου